Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@00:19:58 GMT

علت درد قفسه سینه

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۰۴۵۷

علت درد قفسه سینه

دلایل درد قفسه سینه می‌تواند از مشکلات جزئی مانند سوء هاضمه یا استرس تا فوریت‌های پزشکی جدی مانند حمله قلبی یا انسداد ریوی، متفاوت باشد. ناطقان: یافتن علت درد در قفسه سینه شما می‌تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص اگر هرگز علائم قبلی نداشته‌اید.



حتی پزشکان تصمیم‌گیری سختی در مورد اینکه آیا درد، علامت یک حمله قلبی است یا موردی با اهمیت کمتر مانند سوء هاضمه است را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اگر بیش از چند دقیقه درد غیر قابل توضیح قفسه سینه تجربه کردید، به جای اینکه خودتان دنبال تشخیص علت باشید، سریعاً به دنبال کمک پزشکی باشید.

درد قفسه سینه دومین علت مراجعه به اورژانس در ایالات متحده آمریکا است. در سراسر جهان، درد قفسه سینه ۲۰ تا ۴۰ درصد از جمعیت عمومی را تحت تأثیر قرار می دهد.

علائم درد جناغ سینه مربوط به قلب

درد جناغ (قفسه سینه) می تواند در شکل های مختلف ظاهر شده و این موضوع به عامل بروز آن بستگی دارد. گاهی اوقات علت بروز درد ربطی به قلب شما ندارد. با این حال بدون معاینه پزشک نمی توان در این زمینه مطمئن بود.

با این که درد در قفسه سینه معمولا مرتبط با بیماری قلبی است؛ بسیاری از افرادی که مشکل قلبی دارند می گویند حس ناآرامی و ناراحتی خاصی را تجربه می کنند و نمی توان به آن یک درد گفت.

درمان درد قفسه سینه توسط دکتر سیامک مرادی فوق تخصص درد در کلینیک درد راد تهران

در حالت عمومی، درد جناغ سینه مرتبط با حمله قلبی و یا دیگر مشکلات قلب ممکن است همراه با علائم خاصی باشد که در ادامه لیستی از آن ها را آورده ایم:

    حس فشار، سنگینی، سوزش یا سفتی در سینه
    دردی مشکوک و خطرناکی که حس خرد شدن داشته و به پشت، گردن، فک، شانه ها و یک یا هر دو بازوی شما منتقل می شود
    دردی که بیش از چند دقیقه به طول انجامد و با فعالیت بدنی تشدید شود؛ یا دردی که از بین رفته و ناگهان برمی گردد و یا شدت آن متفاوت می شود
    تنگی نفس
    عرق سرد
    سرگیجه یا ضعف
    حالت تهوع یا استفراغ
    درد قفسه سینه هنگام نفس عمیق کشیدن
    علائم درد جناغ سینه غیر قلبی

این که بخواهیم تفاوت بین درد جناغ مرتبط با مشکلات قلبی را از دیگر انواع آن تشخیص دهیم کار سختی است. با این حال، درد اگر مرتبط با قلب فرد نباشد معمولا علائم و ویژگی های لیست زیر را دارد:

    طعم ترش یا حسی این که غذا دوباره وارد دهان می شود.
    مشکل در بلع
    دردی که هنگام تغییر موقعیت بدن بهتر یا بدتر می شود.
    دردی که هنگام تنفس عمیق یا سرفه، شدید می شود.
    حساسیت و درد زمانی که به قفسه سینه خود فشار وارد می کنید.
    دردی که ساعت ها بطور مداوم وجود دارد.
    علائم شناخته شده سوزش قلب – حس سوزش و درد پشت استخوان سینه – ممکن است در اثر مشکلات مربوط به قلب یا معده پدیدار شوند.


علت ایجاد درد در جناغ سینه
درد در قفسه سینه ناشی از کرونا

در قفسه سینه یکی از علائم نادر کووید ۱۹ است. بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، اگر کرونا داشته باشید، شما در قفسه سینه ی خود حس تنگ شدن و سفتی دارید و یا احساس می کنید که انگار نمی توانید به راحتی نفس عمیق بکشید.

تنگی قفسه سینه و تنگی نفس سومین علامت کرونا ویروس (COVID-19) و یکی از علت های جدی کرونا است که خود به خود و بدون سرفه اتفاق می افتد (تب، خستگی و سرفه خشک از شایع ترین علائم بیماری کرونا هستند).

بنابراین گرچه درد قفسه سینه به تنهایی در فهرست نشانه های کرونا وجود ندارد، اما به عنوان یک علامت جدی بیماری کرونا همراه با دشواری در تنفس، تنگی نفس، درد یا فشار سینه و ….ذکر شده است.
چرا افراد مبتلا به کرونا ممکن است دچار درد قفسه سینه شوند؟

گاهی شدت سرفه ها در بیماران کرونایی به حدی زیاد است که سبب فشار بر روی عضلات و دنده های قفسه سینه می شود. علاوه بر این، ملتهب بودن ریه ها نیز به تنهایی برای ایجاد درد کافی ست!

اگر دچار درد قفسه سینه هستید که با تب، از دست دادن بو و سرفه همراه است، ممکن است که کرونا باشد.

به طور متوسط 5 تا 6 روز طول می کشد تا علائم کرونا (symptom of COVID-19) در فرد آلوده، خود را نشان دهد اما ممکن است این حالت تا 14 روز نیز زمان ببرد.
درد قفسه سینه مرتبط با قلب

مثال‌هایی از درد قفسه سینه که ناشی از مشکلات قلبی است، شامل موارد زیر می‌شود:
حمله قلبی

حمله قلبی ناشی از انسداد جریان خون است و اغلب در اثر وجود یک لخته خونی رخ می‌دهد که مانع از رسیدن خون به عضله قلبی می‌شود.
آنژین

آنژین اصطلاحی است که برای نشان دادن درد قفسه سینه ناشی از ضعیف بودن جریان خونی که به سوی قلب می‌رود، استفاده می‌شود.

این مشکل اغلب در اثر تجمع پلاک‌های ضخیم روی دیواره‌های درونی سرخرگ‌هایی که خون را به قلب می‌رسانند، رخ می‌دهد. این پلاک‌ها موجب تنگ شدن سرخرگ‌ها شده و خونرسانی به قلب را به خصوص در جریان فعالیت محدود می‌کنند.
رابطه مدت زمان آنژین و حمله قلبی

فارغ از احساسات ناشی از درد قفسه سینه، مسئله دیگر بازه زمانی درد قفسه سینه است. اگر تنها چند ثانیه درد را در ناحیه قفسه سینه حس می‌کنید، پس جای چندان نگرانی نیست. درد ناشی از حمله قلبی حداقل ۵ دقیقه طول می‌کشد و معمولا بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ ممتد طول نمی‌کشد.

دردی که پس از ورزش و فعالیت سخت ظاهر می‌شود، اما پس از کمی استراحت از بین می‌رود نیز می‌تواند نشان دهنده تنگی رگ‌های خونی باشد که خون را به قلب می‌آورند.

این مورد احتمالا به تدریج عامل حمله قلبی باشد، اما همیشه هم اینطور نیست. از این رو، بهتر است علائم را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.

    دایسکشن آئورت (Aortic dissection): در این وضعیت مرگبار، سرخرگ اصلی که از قلب خارج می‌شود یعنی آئورت درگیر می‌شود. لایه‌های درونی این رگ خونی از هم جدا شده و خون بین لایه‌ها نفوذ کرده و می‌تواند موجب پارگی آئورت شود.
    پریکاردیت (Pericarditis): این بیماری التهاب کیسه اطراف قلب است. این وضعیت معمولا موجب درد تیزی می‌شود که در هنگام نفس کشیدن یا در حالت دراز کشیدن تشدید می‌شود.

علل گوارشی درد قفسه سینه

درد قفسه سینه می‌تواند در اثر اختلالات دستگاه گوارش از جمله موارد زیر رخ دهد:

سوزش سر دل: این حس دردناک و سوزش‌دار در پشت استخوان سینه زمانی رخ می‌دهد که اسید معده از معده وارد مری می‌شود.
اختلالات بلع: اختلالات مری می‌تواند موجب دشواری بلع و حتی دردناک شدن عمل بلع شوند.
مشکلات کیسه صفرا یا لوزالمعده: سنگ کیسه صفرا و التهاب کیسه صفرا یا لوزالمعده می‌تواند موجب دردی در ناحیه شکم شده که به قفسه سینه سرایت می‌کند.
درد قفسه سینه مرتبط با استخوان‌ها و عضلات

برخی از انواع دردهای قفسه سینه مربوط به استخوان‌ها و عضلاتی هستند که دیواره قفسه سینه را تشکیل می‌دهند. این موارد عبارتند از:

کوستوکندریت (Costochondritis): در این وضعیت، غضروف‌های قفسه سینه مخصوصا غضروفی که دنده‌ها را به استخوان سینه متصل می‌کند، ملتهب و دردناک می‌شود.

عضلات دردناک (Sore muscles): سندرم‌های درد مزمن مانند فیبرومیالژی (Fibromyalgia) می‌توانند باعث درد مداوم قفسه سینه شود که مرتبط با عضله است.

دنده‌های آسیب دیده: دنده ضربه خورده یا شکسته می‌تواند موجب درد قفسه سینه شود.
درد قفسه سینه بر اثر مشکلات ریه

بسیاری از اختلالات ریوی می‌توانند موجب درد قفسه سینه شوند مانند:

آمبولی ریه: این مشکل زمانی اتفاق می‌افتد که لخته خونی در یکی از سرخرگ‌های ریوی جای می‌گیرد و مانع از خون‌رسانی به بافت ریه می‌شود.

پلورزی (Pleurisy): اگر غشایی که ریه‌ها را می‌پوشاند، ملتهب شود، می‌تواند موجب درد قفسه سینه‌ای شود که در هنگام تنفس یا سرفه تشدید می‌شود.

روی هم افتادگی ریه (Collapsed lung): درد قفسه همراه با روی هم افتادگی ریه معمولا به طور ناگهانی شروع شده و تا ساعت‌ها ادامه دارد و معمولا با تنگی نفس همراه است.

روی هم افتادگی ریه زمانی رخ می‌دهد که هوا در فضای بین ریه‌ها و دنده‌ها نفوذ می‌کند.

فشار خون ریوی: این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که فشار خون در سرخرگ‌هایی که خون را به ریه‌ها می‌برند، زیاد باشد. این امر موجب درد قفسه سینه می‌شود.
علل دیگر درد قفسه سینه

درد در قفسه سینه می‌تواند ناشی از موارد زیر نیز باشد:
درد قفسه سینه به علت حمله پانیک یا وحشت‌زدگی

اگر فرد دارای دوره‌هایی از ترس شدید همراه با درد قفسه سینه، ضربان قلب بالا، تنفس سریع، تعریق فراوان، تنگی نفس، تهوع، سرگیجه و ترس از مردن باشد، ممکن است دچار حمله پانیک شده باشد.
زونا عاملی برای درد قفسه سینه

زونا ناشی از فعال شدن مجدد ویروس آبله مرغان است و می‌تواند موجب درد در ناحیه قفسه سینه و ظهور نواری از تاول در منطقه کمر تا نزدیکی دیواره قفسه سینه شود.
چه زمانی برای درد قفسه سینه باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر این علائم را همراه با درد سینه دارید، به اورژانش زنگ بزنید:

    احساس ناگهانی فشار، فشردگی، تنگی، یا خرد شدن زیر استخوان سینه.
    درد که به فک، دست چپ و یا عقب کشیده می شود.
    درد شدید سینه و ناگهانی، به خصوص بعد از عدم فعالیت به مدت طولانی.
    گیجی، سرگیجه، ضربان قلب سریع و یا تنفس سریع یا تعریق شدید.
    فشار خون کم و یا ضربان قلب بسیار کم.

**اگر این علائم را دارید با پزشک خود تماس بگیرید:

    تب، لرز، یا سرفه کردن خلط زرد – سبز
    مشکل در بلعیدن
    درد قفسه سینه شدید که از بین نمی رود

علائم معمولی وجود دارند که نشان می‌دهند درد قفسه سینه شما می‌تواند فیزیکی باشد.
اخیراً چیز سنگینی را بلند کرده‌اید یا حرکت داده‌اید

قفسه سینه، عضلات بین دنده‌ها و ناحیه‌ای که از آن به پشت و استخوان سینه متصل می‌شوند، نسبت به تروما بسیار حساس‌اند. خیلی از ما تمام مدت به عضلات سینه خود آسیب می‌زنیم بدون اینکه حتی متوجه شویم!

مثلاً اگر شما بدنتان را خوب گرم نکنید و وزنه‌های سنگین بلند کنید یا شدت تمرینات خود را تدریجاً و به شیوه‌ای ایمن بالا نبرید، می‌توانید عضله یا تاندونی را در سینه‌تان بیش از اندازه بکشید.

این نوع آسیب حتی می‌تواند زمانی که کاناپه را در اتاق هُل می‌دهید تا دکوراسیون ر عوض کنید هم رخ دهد! به طور کل، اگر اخیراً فشار زیادی به بالاتنه‌تان وارد کرده‌اید، علت درد قفسه سینه‌تان می‌تواند همین باشد.
شما ممکن است هر جایی از بدنتان که بین چانه و نافتان قرار دارد و یا حتی پایین‌تر هم احساس ناراحتی کنید.

گیج‌کننده به نظر می‌رسد اما یادتان نرود که خیلی از ارگان‌های بدن در سینه قرار دارند، مثلاً قلب، ریه‌ها و مری که همگی عصب‌های مشترکی دارند.

هر چیزی در این ناحیه که ملتهب شود یا آسیب ببیند می‌تواند در بخش بزرگی از بدنتان ایجاد درد و ناراحتی کند.

مثلاً یک آمبولی ریه یا زمانی که تأمین خون به سمت یکی از ریه‌ها به دلیل لخته خون محدود و مسدود می‌شود، می‌تواند درد قفسه سینه ایجاد کند.

سایر علائم شامل تنگی نفس (تلاش برای تنفس عمیق‌تر ممکن است دردتان را تشدید کند)، احساس سبُکی در سر یا احساس منگی، تندی نبض، سرفه با خون و از حال رفتن می‌شود.

یکی دیگر از علت‌های شایع درد قفسه سینه، ریفلاکس اسید معده یا نوع شدیدتر آن ریفلاکس گاستروازوفاگال (GERD) می‌باشد.

ریفلاکس اسید معده زمانی روی می‌دهد که اسید معده به سمت مری بالا می‌آید و علائمی شبیه درد قفسه سینه، سوزش سر دل، مشکلات بلع، احساس انسداد در حلق و … ایجاد می‌کند.

اگر شما نوع خفیف این علائم را دست‌کم دو بار در هفته داشته باشید یا علائمتان متوسط تا شدید و دست کم یک‌بار در هفته باشند، ریفلاکس‌تان تبدیل به GERD‌ خواهد شد.
در حال گذراندن دوره‌ی ماهانه‌تان هستید

ممکن است درد قفسه سینه‌تان به چرخه‌ی قاعدگی‌تان مربوط باشد. این ناراحتی اغلب در دو هفته‌ی منتهی به پریودتان اتفاق می‌افتد و دلیل آن نیز نوسانات هورمونی است.

تغییرات هورمونی موجب دردی کرخت‌کننده و سنگین می‌شود که هر دو سینه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بنابراین شاید احساس کنید تمام سینه‌تان درد می‌کند. همچنین ممکن است احساس کنید سینه‌های‌تان پُر از هوا و متورم شده‌اند.

البته ممکن است هر ماه وقتی که به پریودتان نزدیک می‌شوید به این درد عادت کرده باشید؛ اما اگر اخیراً مصرف قرص‌های هورمونی ضدبارداری که موجب تثبیت نوسانات معمول هورمونی می‌شوند را متوقف کرده باشید، ممکن است با درد قفسه سینه‌ی غافلگیرکننده‌ای مواجه شوید.
همیشه وقتی در معرض محرک‌های بخصوصی قرار می‌گیرید، دچار درد قفسه سینه می‌شوید.

یکی دیگر از علت‌های شایع درد قفسه سینه، ریفلاکس اسید معده یا نوع شدیدتر آن ریفلاکس گاستروازوفاگال (GERD) می‌باشد.

ریفلاکس اسید معده زمانی روی می‌دهد که اسید معده به سمت مری بالا می‌آید و علائمی شبیه درد قفسه سینه، سوزش سر دل، مشکلات بلع، احساس انسداد در حلق و … ایجاد می‌کند

وقتی به علائم آسم فکر می‌کنید، احتمالاً فوراً کسی را تجسم می‌کنید که نفس نفس می‌زند تا هوا بگیرد؛ اما آسم می‌تواند سبب درد قسه سینه نیز بشود و علت آن، التهاب راه‌های هوایی است.

محرک‌های معمول این عارضه شامل گرده‌ها، مایت‌های خاک، موی حیوانات، هوای سرد، دود، ورزش و … می‌شود.

شاید فکر کنید اگر آسم داشته باشید قطعاً خودتان می‌دانید اما این احتمال وجود دارد که بدون آنکه بفهمید دچار آسم شوید.

بنابراین اگر متوجه شدید هر بار که در گرد و خاک قرار می‌گیرید یا با سگ دوست‌تان بازی می‌کنید دچار مشکلاتی مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس می‌شوید، ممکن است دچار آسم باشید.
ریسک فاکتورهای بیماری قلبی را دارید

دردقفسه سینه ارتباط زیادی با ریسک فاکتورهای بیماری قلبی نیز دارد. یعنی افرادی که ریسک فاکتورهای بیماری قلبی را دارند بیشتر ممکن است دچار درد قفسه سینه ناشی از یک مشکل جدی قلبی شوند.

این ریسک فاکتورها شامل فشارخون بالا، کلسترول بالا، دیابت، عادت به سیگار کشیدن، داشتن اضافه وزن یا چاقی، نداشتن تحرک بدنی، سن بالای ۵۵ سال برای خانم‌ها و ۴۵ سال برای آقایان و داشتن سابقه خانوادگی بیماری قلبی می‌شود.
درد قفسه سینه‌تان زمانی روی می‌دهد که فشار فیزیکی زیادی به خود وارد می‌کنید، و خیلی زود با استراحت رفع می‌شود.

این ویژگی‌ها، علائم کلاسیک آنژین قلبی هستند که علامتی از یک مشکل قلبی مانند بیماری عروق کرونری است که می‌تواند زمانی رخ دهد که قلب شما خون اکسیژن‌دار کافی دریافت نمی‌کند.

ناراحتی مرتبط با آنژین قلبی اغلب به صورت احساس فشار، گرفتگی و یا احساس سوزش بیان می‌شود. همچنین شاید در گردن‌تان، آرواره، حلق، شکم و یا پشتتان احساس ناراحتی کنید و یا حالت تهوع یا تنگی نفس داشته باشید.

با یک مثال اینطور می‌توان توضیح داد که مثلاً شما برای دویدن بیرون می‌روید و وقتی خیلی به خودتان فشار می‌آورید احساس ناراحتی می‌کنید، اما وقتی سرعت خود را کم می‌کنید، کم‌کم احساس ناراحتی‌تان برطرف می‌شود.

البته در چنین موقعیتی، مقداری احساس ناراحتی طبیعی است، اما درد و ناراحتی و سوزش نامتناسب با سطح فعالیتتان که می‌دانید برای شما معمول نیست، مطمئناً توجه‌تان را جلب خواهد کرد.
در سمت چپ سینه‌تان دردی احساس می‌کنید که تا سایر قسمت‌های بدنتان نیز پخش می‌شود

قلب شما در سمت چپ بدنتان است، بنابراین درد در این قسمت می‌تواند با یک حادثه‌ی قلبی مانند حمله قلبی مرتبط باشد. علاوه بر دردی واضح در سمت چپ، ممکن است احساس فشردگی و فشار و سنگینی نیز بکنید؛

اما یک حمله قلبی نیز می‌تواند سبب این علائم در وسط سینه‌تان بشود. این درد به هر صورتی که بروز کند، اغلب بیشتر از چند دقیقه طول می‌کشد، فروکش می‌کند و دوباره برمی‌گردد.

هرچند دردقفسه سینه، شایع‌ترین علامت حمله قلبی در مردان و زنان است اما زنان معمولاً علائم ِ کمتر شناخته‌شده‌ای را در این مواقع تجربه می‌کنند، مثلاً دردی که به پشت، شانه‌ها و آرواره می‌زند، تنگی نفس، تهوع، استفراغ و از حال رفتن.
علل درد سمت راست قفسه سینه:
گاستریت یا ورم معده:

اصطلاح گاستریت (gastritis) حاکی از التهاب پوشش داخلی معده است. مصرف بیش از حد الکل، سوء هاضمه و یک دوز (میزان تجویز شده دارو) طولانی مدت از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID)، برخی از علل بسیار مهم التهاب معده به شمار می‌روند.

ممکن است گاستریت پس از صدمه‌ی جسمی نیز ایجاد شود، که شامل تروما یا عفونت‌های میکروبی همچون باکتری‌ و ویروس می‌باشد. روزه‌داری نیز می‌تواند به ورم معده منجر شود.

گاستریت می‌تواند موجب درد قفسه سینه شود، به این دلیل که معده به طور مستقیم با قسمت پایینی قفسه‌ی سینه در تماس است.

هنگامی که اسفنکتر (عضله‌ی تنگ کننده) قلبی به درستی عمل نکند، اسید و شیره‌ی گوارشی از معده به سمت گلو ریفلاکس یا برگردانده می‌شود.

هنگامی که اسید ریفلاکس شده به مری می‌رسد، موجب سوزش قلب یا سر دل و درد مزمن می‌گردد، و همچنین ممکن است فرد به هنگام نفس کشیدن در سمت راست قفسه احساس درد داشته باشد.
آسیب به دیواره ى قفسه ى سینه:

اگر عضلات و استخوان های دیواره قفسه سینه شما به نوعی تحت فشار قرار گرفته باشند یا آسیب دیده باشند، هر نوع حرکتى می تواند درد ایجاد کند.

در نتیجه، ممکن است در هنگام خواب به درد دچار شوید، به خصوص اگر اغلب موقعیت خود را عوض مى کنید یا بر روى قفسه ى سینه مى خوابید.
بیماری‌های کیسه صفرا:

تشکیل سنگ کیسه صفرا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کیسه صفرا است. سنگهای صفراوی، در اکثر موارد در داخل مثانه ایجاد می‌شوند.

با این حال، مواردی نیز وجود داشته‌اند که در آن سنگ در داخل مجاری صفراوی تشکیل شده است. این وضعیت می‌تواند موجب درد قفسه‌ی سینه به هنگام بلع شود.

سنگ کیسه صفرا درد بسیار زیادی ایجاد می‌کند، به این دلیل که سنگ‌ها موجب آزار بافت داخلی کیسه صفرا می‌شوند.

کیسه صفرا در نیمه بالایی معده قرار دارد که با قفسه سینه ادغام می‌باشد. سایش این سنگ یکی از علل شایع درد قفسه سینه است. سنگهای صفراوی می‌توانند با دارو و درمان شکسته شوند. در برخی موارد، جراحی نیز می‌تواند برای کاهش درد بکار گرفته شود.

علاوه بر سنگ کیسه صفرا، کیسه صفرای کلسیفیه و عفونت کیسه صفرا یا التهاب کیسه صفرا که معمولاً هنگامی رخ می‌دهد که یک سنگ صفرایی، مجرای سیستیک را مسدود سازد دو علت احتمالی درد در سمت راست قفسه می‌باشند. درد ممکن است بعد از خوردن غذاهای پرچرب بدتر شود.
رودل یا سوزش سر دل:

بعد از خوردن، خم شدن، کار کردن یا حتی زمانی که در شب دراز می کشید، اشاره می کند و این معمولاً از برگشت اسید ناشی می شود، که زمانی اتفاق می افتد که اسید معده شما به مری برگردد که علاوه بر درد قفسه سینه، ممکن است:

    احساس سوختگی در گلو داشته باشید.
    به سختی آب دهان را قورت دهید.
    احساس می کنید که غذا در وسط گلو و یا سینه شما گیر کرده است.
    یک مزه اسیدی، نمکین و یا ترش را در پشت گلو داشته باشید.
    رودل به شکم ناراحت اشاره می کند.

اگرچه رودل معمولاً باعث درد سینه نمی شود، اما ممکن است در کنار سوزش سردل رخ دهد.
پانکراتیت:

پانکراتیت التهاب در پانکراس است که می‌تواند درد ثابت در سمت راست قفسه سینه ایجاد کند.

پانکراس در قسمت فوقانی شکم و پشت معده واقع شده است. پانکراس؛ آنزیم‌های گوارشی که برای هضم غذا موثرند را از خود منتشر می‌کند.

اگر کار پانرکاس (لوزالمعده) متوقف شود؛ آنزیم‌های تجمع پیدا می‌کند. تجمع این آنزیم‌ها باعث التهاب پانکراس می‌شود. سنگ کیسه صفرا نیز می‌تواند به پانکراتیت منجر شود.

درد پانکراس معمولا از دنده‌ها در وسط بدن شروع می‌شود و به قفسه سینه، کمر یا پهلو سرایت می‌کند. درد قفسه سینه از پانکراتیت می‌تواند در سمت چپ یا راست رخ دهد. علاوه بر این درد شما ممکن است تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها و نفخ را نیز تجربه کنید.

اگر درد شدید طولانی‌تر از ۳۰ دقیقه دارید و استفراغ یا تهوع شدید است؛ حتما به پزشک مراجعه کنید.
ذات الجنب:

بین ریه‌ها و دیواره قفسه سینه یک غشاء نازک به نام پرده جنب وجود دارد. پرده جنب می‌تواند به دلیل یک عفونت ویروسی یا باکتریایی، یا آسیب قفسه سینه و تجمع لخته خون ملتهب شود.

هر گونه التهاب پرده جنب (ذات الجنب) درد تیزی در قفسه سینه ایجاد می‌کند. درد می‌تواند بسیار شدید بوده و با سرفه کردن تشدید شود.

اگر ریه راست تحت تاثیر است، ذات الجنب؛ درد سمت راست ایجاد می‌کند. اگر این درد بیش از چند روز ادامه دارد و یا اگر درد همراه با تنگی نفس یا سرفه خونی است حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
ذات الریه:

پنومونی بیماری ریوی دیگری است که می‌تواند درد قفسه سینه شدید که بستگی به نوع آسیب ریوی دارد، ایجاد کند.

پنومونی عفونت تنفسی است که اغلب ناشی از آنفولانزا، آسم یا عفونت ریه است. درد قفسه سینه و سینه پهلو می‌توانند نشانه‌هایی مانند سرفه، تب شدید و لرز داشته باشند.

همراه با علائم معمول ذات الریه، درد شدید که هنگام سرفه کردن بدتر می‌شود، احساس خواهد شد.

اگر شما دچار سکته مغزی شده اید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای درد سمت راست قفسه سینه به علت ذات الریه باشید.

مجله Neurohospilalist گزارش داد که پنومونی مرتبط با سکته مغزی اغلب در سمت راست قفسه سینه؛ به جای سمت چپ رخ می‌دهد. دلیل این است که دستگاه تنفسی راست به نای نزدیک‌تر است.

پنومونی می‌تواند یک بیماری بالقوه کشنده باشد. پس به محض ابتلا به پزشک مراجعه کنید. کسانی که بیشتر در معرض خطر هستند شامل کودکان، سالمندان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف می‌باشند.
پنوموتوراکس:

درد قفسه سینه شدید در سمت راست با ابتلای ریه راست به پنوموتوراکس نیز رخ می‌دهد. پنوموتوراکس با آسم، فیبروز سیستیک یا سل ایجاد می‌شود و به ریه‌ها آسیب وارد می‌کند.

درد تیز و شدید که با سرفه کردن بدتر می‌شود علامت اصلی پنوموتوراکس است. اگر بیماری شدید باشد، ممکن است تنگی در قفسه سینه، آبی شدن پوست، سرگیجه، خستگی و ضربان قلب سریع نیز احساس شود.
کوستوکندریت (عفونت دنده):

درد قفسه سینه یکی از علائم اصلی کوستوکندریت است. این وضعیت زمانی روی می دهد که غضروف دنده ملتهب شود.

درد آن می تواند شدید یا خفیف باشد. اگر چه این درد به طور معمول در سمت چپ سینه احساس می شود، اما ممکن است در سمت راست سینه نیز بروز پیدا کند.

دیگر علائم آن عبارتند از:

بروز درد در کمر و شکم
بدتر شدن درد در زمان سرفه یا نفس عمیق
نکته: درد قفسه سینه ناشی از کوستوکندریت شبیه به حمله قلبی یا دیگر بیماری های مرتبط با قلب است؛ بنابراین باید به پزشک مراجعه کنید.
سینه پهلو:

عفونت در یک یا هر دو ریه باعث ایجاد سینه پهلو می شود.

سینه پهلو باعث می شود که شما سرفه کنید که گاهی سرفه همراه با خلط است و این امر می تواند علت درد سمت راست قفسه سينه و یا در هر دو طرف قفسه سینه شود. همچنین ممکن است در زمان تنفس، دچار درد قفسه سینه شوید.

دیگر علائم سینه پهلو عبارتند از:

    مشکل تنفس
    تب
    تعرق
    لرز
    حالت تهوع
    استفراغ
    اسهال
    نکته: اگرچه ممکن است بتوانید با استفاده از دارو های خانگی، علائم خود را تسکین دهید، اما بهتر است برای تشخیص به پزشک مراجعه کنید. اگر عفونت درمان نشود، سینه پهلو می تواند مرگبار باشد.

تومورهای سینه:

برخی از تومورهای سینه جدا از سرطانی بودن و یا نبودنشان می توانند موجب ایجاد درد در قفسه سینه شوند، همانطور که تومور در حال رشد است مسلما درد و یا ناراحتی هم به دنبال آن ایجاد خواهد شد.

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پزشک مراجعه کنید زمانی روی می دهد سمت راست قفسه سینه دچار درد قفسه سینه ریفلاکس اسید معده قفسه سینه ناشی دیواره قفسه سینه سمت راست قفسه درد در قفسه سینه درد قفسه سینه احساس ناراحتی سنگ کیسه صفرا ممکن است دچار قفسه سینه شود اتفاق می افتد استخوان سینه درد سمت راست تواند درد نیز می تواند اسید معده قفسه سینه ای داشته باشید بیماری قلبی رخ می دهد قفسه سینه ی قفسه سینه سوزش سر دل سینه پهلو جناغ سینه ایجاد درد سرفه کردن ملتهب شود ضربان قلب حمله قلبی سمت چپ تنگی نفس سینه تان سینه شما نفس عمیق سرخرگ ها زمانی رخ درد جناغ لخته خون شود درد علت درد دنده ها ی سینه ی قلبی رخ دهد ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند

آفتاب‌‌نیوز :

همه ما کم و بیش به شیرینی‌جات و محصولات شکر علاقه‌مندیم و آنها را مصرف می‌کنیم. برای بعضی حتی ترک آنها با وجود اطلاع از مضراتی که دارد بسیار سخت و نشدنی است.

با این حال باید بدانید هر چیزی مزایا و معایب خود را دارد. خوردن غذاهای شیرین بیش از حد ممکن است شما را شاد و راضی کند، اما همچنین می‌تواند موجب مشکلات سلامتی بیشماری شود، از جمله افزایش خطر پوسیدگی دندان، افزایش وزن و مشکلات سلامت قلب.

طیف گسترده ای از عوامل می توانند بر هوس قند تأثیر بگذارند، از جمله محرک های روانی، نوسانات هورمونی، و انتخاب های غذایی. انتخاب برخی از نوشیدنی ها ممکن است به شما کمک کند به طور طبیعی در شرایط خاص با ولع قند خود مبارزه کنید.

اگر متوجه شدید که هوس شکر دارید، در اینجا هفت نوشیدنی معرفی می‌کنیم که ممکن است بخواهید برای کمک به کاهش اشتیاق خود در نظر بگیرید.

نوشابه های کم قند
نوشابه های کم قند می تواند یک انتخاب موثر برای کسانی باشد که به دنبال کاهش مصرف شکر هستند. این نوشیدنی ها معمولاً حاوی قند کمتری نسبت به همتایان پر قند خود هستند که به طور بالقوه منجر به کاهش مصرف قند می شود. وقتی در حد اعتدال مصرف شوند، می توانند میل به طعم شیرین را بدون رساندن بار کامل قند موجود در نوشابه های معمولی برآورده کنند.

این می تواند به کاهش تدریجی میل بدن به شیرینی کمک کند و به عنوان پله ای برای اتخاذ یک رژیم غذایی سالم با محتوای قند کمتر عمل کند.

برخلاف نوشابه‌های رژیمی که ممکن است از شیرین‌کننده‌های مصنوعی برای طعم شیرین خود استفاده کنند، برخی از نوشابه‌های کم قند مقادیر کمتری شکر را با شیرین‌کننده‌های طبیعی و غیرمغذی مانند برگ استویا ترکیب می‌کنند تا طعمی را که ما می‌شناسیم و دوست داریم ارائه دهند.

آب هندوانه
آب هندوانه می‌تواند تشنگی شما را برطرف کند و در عین حال به شما کمک کند میل به شکر را مدیریت کنید. یک لیوان آب هندوانه طبیعی حدود ۷۰ کالری و صفر گرم شکر دارد.

اما یکی از دلایل اصلی که این نوشیدنی در لیست ما قرار دارد این است که منبع طبیعی منیزیم است. کمبود منیزیم می تواند نقش مهمی در افزایش میل به قند داشته باشد، زیرا این ماده معدنی برای متابولیسم گلوکز ضروری است. بدون منیزیم کافی، بدن می تواند برای تنظیم سطح قند خون مبارزه کند، که منجر به افزایش میل به شیرینی به عنوان منبع انرژی سریع می شود. هر لیوان آب هندوانه ۲۴ گرم از این ماده معدنی مهم را تامین می کند.

آب
بله H۲O ساده قدیمی ممکن است به شما کمک کند میل به شکر را به طور طبیعی و راحت مهار کنید. چرا؟ برخی افراد در حالی که واقعا تشنه هستند فکر می کنند گرسنه هستند. بنابراین، نوشیدن آب هنگام شروع ولع قند ممکن است به شما این امکان را بدهد که عطش خود را رفع کنید و باالتبع، ولع قند خود را مدیریت کنید. چون شاید واقعا نیازی به شیرینی نداشتید و بدنتان فقط یک جرعه آب می خواست!

ماچا
ماچا، پودر ریز آسیاب شده ای است که از برگ های چای سبز مخصوص فرآوری‌شده تهیه می شود و به دلیل طعم منحصر به فرد و فواید سلامتی که دارد محبوبیت زیادی پیدا کرده است. توانایی آن برای کمک به مدیریت میل به شکر ناشی از محتوای بالای اسید آمینه ای که باعث آرامش و تندرستی می شود، در حالی که استرس و اضطراب را کاهش می دهد، که محرک های رایج برای میل به شکر هستند.

اگر طرفدار ماچا نیستید، چای سبز سنتی نیز به همین شکل عمل می کند.

کومبوجا
کامبوجا یک چای تخمیر شده است که به دلیل طعم تند و فواید سلامتی متعدد، به ویژه پتانسیل آن برای کمک به مدیریت سطح قند خون، شناخته شده است. این اثر مفید را می توان به وجود اسید استیک، تولید شده در طی فرآیند تخمیر نسبت داد.

اعتقاد بر این است که اسید استیک حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد و به بدن اجازه می‌دهد تا از گلوکز به طور مؤثرتری استفاده کند و به طور بالقوه سطح قند خون را کاهش دهد. علاوه بر این، کامبوچا حاوی پروبیوتیک‌هایی است که به میکروبیوم روده سالم‌تر کمک می‌کند – عاملی که با بهبود متابولیسم گلوکز و هوس‌ها و تمایلات غذایی خاص مرتبط است.

داده های دانشگاه جورج تاون نشان داد که نوشیدن کامبوچا با طیف متنوعی از باکتری های پروبیوتیک ممکن است قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد.

سرکه سیب
سرکه سیب وقتی با آب مخلوط شود و برای خوش‌مزه شدن شیرین یا طعم‌دار شوند، به تثبیت سطح قند خون و در نتیجه مدیریت میل به شکر کمک می‌کنند. تصور می شود اسید استیک موجود در سرکه سیب هضم کربوهیدرات ها را کند می کند و منجر به آزاد شدن تدریجی گلوکز در جریان خون می شود.

این فرآیند می‌تواند به کاهش جهش‌های قند خون که اغلب منجر به افزایش میل به قند می‌شود، کمک کند و سرکه سیب را به انتخابی محبوب برای کسانی تبدیل می‌کند که به دنبال حفظ یک رژیم غذایی متعادل و مدیریت مصرف قند خود هستند.

آب سم‌زدا
آب سم‌زدا یک راه با طراوت برای هیدراته ماندن با اضافه کردن میوه ها، سبزیجات و گیاهان دارویی به آب سرد است. این فرآیند نه تنها طعم آب را بیشتر و آن را جذاب‌تر می‌کند، بلکه اسانس‌ها و مواد مغذی آنها را نیز در خود جای می‌دهد.

وقتی نوبت به مدیریت میل به شکر می رسد، آب سم‌زدا می تواند انتخاب خوبی باشد. شیرینی طبیعی میوه‌هایی مانند انواع توت‌ها، هندوانه یا مرکبات می‌تواند میلتان به شیرینی را بدون مصرف قندهای افزوده کم کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران