Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-28@23:05:26 GMT

چرا گاهی قلبمان درد می‌گیرد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۳۴۵۳۸

چرا گاهی قلبمان درد می‌گیرد؟

صراط:

احتمالا اولین علامت از حمله قلبی که به ذهنتان می‌رسد، درد در ناحیه سینه است. مطمئنا درد در قفسه سینه چیزی نیست که آن را نادیده بگیرید، اما باید بدانید که این درد، علت‌های زیاد دیگری هم می‌تواند داشته باشد. مثلا درد قفسه سینه می‌تواند ناشی از مشکلاتی در ریه‌ها، مری، عضلات، دنده‌ها یا عصب‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این عوارض بسیار جدی و خطرناک‌اند، و برخی دیگر خطری ندارند. اگر دردی در قفسه سینه‌تان دارید که دلیلی برایش نمی‌یابید، تنها راه پیدا کردن علت آن این است که توسط پزشک ارزیابی و معاینه شوید.


شما درد سینه را هر جایی ممکن است احساس کنید، از گردن گرفته تا بالای شکم. این درد بسته به علتی که دارد می‌تواند ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

تند و تیز باشد.
مبهم باشد.
سوزش داشته باشد.
احساس ناراحتی ایجاد کند.
تیر بکشد.
احساس گرفتگی یا فشردگی داشته باشد.

علت‌های درد در قفسه سینه

مشکلات قلبی

هرچند بیماری‌های قلبی تنها علت درد در قفسه سینه نیستند، اما مشکلات قلبی یکی از معمول‌ترین علت‌های این نوع درد‌ها محسوب می‌شوند:

بیماری عروق کرونری

بیماری عروق کرونروی به انسداد در رگ‌های خونی قلب گفته می‌شود که جریان خون و اکسیژن در عضله قلب را کاهش می‌دهد. این عارضه می‌تواند سبب دردی به نام آنژین شود و علامتی از بیماری قلبی است، اما معمولا سبب آسیب دائمی به قلب نمی‌شود. بلکه علامت این است که ممکن است در آینده دچار یک حمله قلبی شوید. درد قفسه سینه‌تان ممکن است به بازو، شانه، فک یا کمرتان هم برسد. ممکن است احساس کنید سینه‌تان فشرده یا چلانده می‌شود. آنژین می‌تواند بواسطه‌ی ورزش، هیجان یا استرس هیجانی ایجاد شود و با استراحت رفع خواهد شد.

میوکاردیال اینفرکشن یا حمله قلبی

میوکاردیال اینفرکشن به کاهش جریان خون در رگ‌های خونی قلب گفته می‌شود که سبب مرگ سلول‌های عضله قلب خواهد شد. درد در قفسه سینه در حمله قلبی مشابه دردی است که در آنژین احساس می‌شود، اما معمولا دردی شدیدتر و همراه با احساس فشردگی بیشتر است که در وسط یا سمت چپ سینه احساس می‌شود و با استراحت برطرف نمی‌شود. تعریق، تهوع، تنگی نفس یا ضعف شدید ممکن است همراه با این درد باشد.

میوکاردیت

میوکاردیت به التهاب در عضله قلب گفته می‌شود که علاوه بر درد در قفسه سینه می‌تواند سبب تب، احساس خستگی، ضربان تند قلب و مشکل در تنفس شود. هر چند در میوکاردیت، انسدادی وجود ندارد، اما علائم آن مشابه علائم حمله قلبی هستند.

پریکاردیت

پریکاردیت به التهاب یا عفونت لایه‌ی نازک اطراف قلب گفته می‌شود. این عارضه می‌تواند دردی مشابه آنژین ایجاد کند، اما اغلب سبب دردی تند و تیز و یکنواخت همراه با درد در بالای گردن و عضله شانه می‌شود. گاهی این درد با تنفس، بلعیدن غذا یا به پشت دراز کشیدن بدتر می‌شود.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

این بیماری ژنتیکی سبب می‌شود عضله قلب به طور غیر طبیعی ضخیم شود. گاهی این اتفاق منجر به مشکلاتی در جریان خون به سمت بیرون قلب می‌شود. درد در قفسه سینه و تنگی نفس اغلب با ورزش روی می‌دهد. به مرور زمان، وقتی عضله قلب بسیار ضخیم می‌شود ممکن است نارسایی قلبی رخ دهد. در نتیجه قلب مجبور است سخت‌تر کار کند تا خون را پمپاژ کند. این نوع کاردیومیوپاتی ممکن است سرگیجه، احساس سبُکی در سر، غش و سایر علائم ایجاد نماید.

افتادگی دریچه میترال

افتادگی دریچه میترال عارضه‌ای است که در آن دریچه‌ای در قلب به خوبی بسته نمی‌شود. طیفی از علائم مرتبط با افتادگی دریچه میترال وجود دارند که شامل درد در قفسه سینه، تپش قلب و سرگیجه می‌شوند. البته افتادگی دریچه میترال ممکن است علامتی نداشته باشد، خصوصا اگر این افتادگی خفیف باشد.

پارگی عروق کرونری

چند عامل می‌توانند سبب این عارضه‌ی نادر، اما کُشنده شوند. پارگی عروق کرونری ممکن است سبب یک درد شدید و ناگهانی همرا به احساس شکافتگی یا پارگی شود که تا گردن و پشت و شکم هم احساس می‌شود.

مشکلات ریوی:

مشکلات ریوی هم می‌توانند انواع درد در قفسه سینه را ایجاد کنند. موارد زیر معمول‌ترین علت‌های درد در قفسه سینه‌اند که با ریه مرتبط هستند:

ذات الریه

ذات الریه به عارضه‌ای گفته می‌شود که در آن، مخاط ریه‌ها و سینه دچار التهاب یا تحریک می‌شود. ممکن است شما احساس دردی تند و تیز هنگام تنفس، سرفه یا عطسه داشته باشید. شایع‌ترین دلایل درد قفسه سینه در اثر ذات الریه، عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی، آمبولی ریه و پنوموتوراکس است. سایر علت‌های کمتر شایع شامل آرتریت روماتوئید، لوپوس و سرطان می‌شوند.

سینه پهلو یا آبسه ریه

این عفونت‌های ریه می‌توانند سبب درد‌های عمقی در سینه شوند. سینه پهلو اغلب ناگهانی بروز کرده و سبب تب، لرز، سرفه و بالا آوردن ترشحات چرکی از مجرای تنفسی می‌شود.

آمبولی ریه

وقتی یک لخته خون از طریق جریان خون به سمت ریه‌ها رفته و در آنجا ساکن می‌شود می‌تواند ایجاد دردی شدید در قفسه سینه کرده و تنفس را با مشکل روبرو کند و سبب بالا رفتن ضربان قلب شود. همچنین ممکن است تب و شوک ایجاد کند. آمبولی ریه معمولا به دنبال ترومبوز رگ‌های عمقی یا بعد از بی‌تحرکی به مدت چند روز بعد از عمل جراحی یا به عنوان عارضه‌ای از سرطان روی می‌دهد.


پنوموتوراکس

پنوموتوراکس اغلب به دلیل یک آسیب به قفسه سینه روی می‌دهد که طی آن بخشی از ریه دچار افتادگی شده و هوا را وارد فضای باز سینه می‌کند. پنوموتوراکس می‌تواند سبب دردی شود که با نفس کشیدن بدتر می‌شود. پایین بودن فشار خون نیز از دیگر علائم این عارضه است.

فشار خون ریوی

بالا بودن فشار خون در عروق ریه ایجاد دردی در قفسه سینه می‌کند که مشابه درد آنژین است و باعث می‌شود سمت راست قلب به سختی کار کند.

آسم

آسم سبب تنگی نفس، خس خس سینه، سرفه و گاهی درد در قفسه سینه می‌شود. آسم یک اختلال التهابی در راه‌های هوایی است.

مشکلات گوارشی:

مشکلات گوارشی نیز می‌توانند درد در قفسه سینه ایجاد کنند. شایع‌ترین علت درد در قفسه سینه که با مشکلات گوارشی مرتبط اند شامل موارد زیر می‌شوند:

ریفلاکس اسید معده به مری (GERD)

بیماری ریفلاکس زمانی روی می‌دهد که اسید معده به سمت حلق بالا می‌آید. این اتفاق سبب ترش مزه شدن دهان و احساس سوزش در سینه و گلو می‌شود که اصطلاحا به آن سوزش سر دل می‌گویند. عواملی که می‌توانند سبب ریفلاکس شوند شامل چاقی، سیگار کشیدن، بارداری و غذا‌های تند یا چرب می‌شوند. احساس درد در ناحیه‌ی قلب و احساس سوزش ناشی از ریفلاکس اسید معده بسیار شبیه هم هستند، زیرا قلب و مری خیلی نزدیک به هم‌اند و شبکه‌ی عصبی مشترکی دارند.

اختلال انقباض عضله مری

انقباضات ناهماهنگ عضله (اسپاسم) و انقباضات بسیار دردناک مری (مری فندق شکن)، مشکلاتی در مری هستند که می‌توانند درد در قفسه سینه ایجاد کنند.

حساسیت بیش از حد مری

حساسیت مری زمانی رخ می‌دهد که مری نسبت به کوچک‌ترین تغییرات در فشار یا قرار گرفتن در معرض اسید، بسیار دردناک می‌شود. علت این حساسیت ناشناخته است.

پارگی یا سوراخ شدن مری

یک درد شدید و ناگهانی به دنبال استفراغ یا بعد ازعمل جراحی که شامل مری هم بوده، ممکن است علامت پارگی مری باشد.

زخم پپتیک

احساس ناراحتی مبهم و مکرر می‌تواند نتیجه‌ی این زخم‌های دردناک در جدار معده یا ابتدای روده‌ی باریک باشد. زخم پپتیک بیشتر در افرادی که سیگار می‌کشند یا زیاد الکل می‌نوشند یا دارو‌های مسکنی مانند آسپرین یا ضد التهاب‌های غیراستروئیدی مصرف می‌کنند شایع‌تر است. این درد معمولا با خوردن دارو‌های آنتی اسید بهتر می‌شود.

فتق هیاتال

این مشکل شایع زمانی روی می‌دهد که بالای معده بعد از غذا خوردن، وارد دیافراگم می‌شود. این اتفاق اغلب موجب علائم ریفلاکس از جمله سوزش معده یا درد در قفسه سینه می‌شود. این درد وقتی که دراز می‌کشید بدتر می‌شود.

التهاب لوزالمعده

اگر در پایین سینه دردی احساس می‌کنید که معمولا با صاف دراز کشیدن بدتر می‌شود و وقتی به جلو خم می‌شوید بهتر می‌شود، ممکن است دچار التهاب لوزالمعده شده باشید.

مشکلات کیسه صفرا

آیا بعد از خوردن یک وعده غذای چرب احساس سیری و پُری یا درد در قسمت پایین سمت راست سینه یا بالای سمت راست شکم‌تان دارید؟ اگر چنین است، ممکن است دردتان ناشی از مشکل کیسه صفرا باشد.

چرا گاهی قلب‌مان درد می‌گیرد؟


مشکلات استخوانی، عضلانی یا عصبی:

گاهی درد در قفسه سینه ممکن است در اثر استفاده‌ی زیاد از قسمت سینه یا آسیب ناشی از افتادن یا تصادف باشد. ویروس‌ها نیز می‌توانند موجب درد در قفسه سینه شوند. سایر علت‌های این درد شامل موارد زیر می‌شوند:

مشکلات دنده

درد ناشی از شکستگی یک دنده می‌تواند با تنفس عمیق یا سرفه کردن بدتر شود. این درد معمولا به یک ناحیه مربوط بوده و وقتی به آن فشار وارد می‌کنید احساس سوزش ایجاد می‌شود. قسمتی که دنده‌ها به استخوان سینه متصل‌اند نیز ممکن است ملتهب شود.

کشیدگی عضله

حتی سرفه‌های شدید هم می‌توانند به عضلات و تاندون‌های بین دنده‌ها آسیب زده یا آن‌ها را ملتهب کرده و سبب درد شوند. این درد معمولا ادامه دار بوده و با انجام فعالیت تشدید می‌شود.

شینگلز یا زونا

شینگلز توسط ویروس واریسلا زوستر ایجاد می‌شود که می‌تواند دردی شدید و کشیدگی مانند ایجاد کند و این درد اغلب قبل از ظاهر شدن بثورات پوستی معروف این بیماری است که چند روز بعد ظاهر می‌شوند.

سایر علت‌های احتمالی درد در قفسه سینه

اضطراب و حملات پانیک هم می‌توانند درد در قفسه سینه ایجاد کنند. برخی از علائم مرتبط شامل سرگیجه، احساس تنگی نفس، تپش قلب، احساس گزگز و رعشه می‌شوند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید

اگر در مورد علت درد در قفسه سینه‌تان تردید دارید به پزشک مراجعه کنید، خصوصا اگر ناگهانی دچار این درد شده‌اید یا دردتان با دارو‌های ضد التهاب یا سایر راهکار‌ها مثلا تغییر در رژیم غذایی برطرف نمی‌شود.

در صورت مشاهده‌ی هر یک از علائم زیر هر چه سریع‌تر با اورژانس تماس بگیرید:

احساس ناگهانی فشار، گرفتگی یا تیر کشیدگی در زیر استخوان سینه
درد در قفسه سینه که به آرواره، دست چپ یا پشت می‌رسد
درد ناگهانی و تیز همراه با تنگی نفس خصوصا بعد از یک دوره طولانی عدم تحرک
تهوع، سرگیجه، ضربان تند قلب یا تنفس تند، احساس گیجی، کبود شدن یا تعریق زیاد
فشار خون خیلی پایین یا ضربان قلب خیلی کُند
تب و لرز یا سرفه همراه با بالا آوردن ترشحات زرد یا سبز رنگ
مشکل در بلع
درد شدید در قفسه سینه که برطرف نمی‌شود

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: قلب سلامت درد افتادگی دریچه میترال علت درد در قفسه سینه درد در قفسه سینه قفسه سینه درد معمولا مشکلات گوارشی برطرف نمی شود توانند سبب قفسه سینه تان درد قفسه سینه روی می دهد تواند سبب احساس می شود هم می توانند سایر علت عروق کرونری احساس سوزش آمبولی ریه دردی شدید ذات الریه حمله قلبی اسید معده موارد زیر جریان خون تند و تیز درد شدید ترین علت عضله قلب تنگی نفس عارضه ای فشار خون سمت راست دنده ها سبب درد شایع تر ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۴۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟

به گزارش خبرآنلاین ،به نظر می رسد که پیروری از یک رژیم غذایی منحصر به مصرف انواع میوه ها برای چند روز متوالی، بهترین راه حل برای دست یابی به کاهش وزن و همچنین پاکسازی بدن از سموم مختلف باشد.

عصر ایران در خبری نوشت:باید هم اینطور باشد، میوه ها از سالم ترین مواد غذایی روی کره زمین هستند. اما آیا به راستی چنین رژیم فشرده ای می تواند به کاهش وزن سالم کمک کند؟ پاسخ به این سوال هم بله است و هم خیر!

رژیم میوه ۳ روزه با هدف اصلی پاکسازی بدن و کاهش وزن میان بسیاری از افراد محبوب شده است، اما این رژیم نیز همانند هر سیستم دیگری فواید و محدودیت های خاص خود را دارد. در ادامه به بررسی مزایا، معایب و هر چه که باید از رژیم مذکور انتظار داشته باشیم خواهیم پرداخت. نکات مورد بحث با استناد به مقالاتی که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا و کلینیک کلیولند قابل دسترسی هستند، جمع آوری شده اند.

رژیم میوه ۳ روزه چیست؟

رژیم میوه ۳ روزه یک رژیم کاهش وزن متمایز است که طی سال های اخیر به محبوبیت فراوانی دست یافته است. این رژیم تنوع زیادی دارد، اما اساس آن بدین صورت است: به مدت سه روز، فرد تنها میوه بدون شکر یا هرگونه شیرین کننده اضافه مصرف می کند. در واقع هدف این است که بدن خود را از تمام شیرینی هایی که مدت ها خورده ایم و اهمیتی به آن نداده ایم، سم زدایی و در عین حال مقداری مواد مغذی ارزشمند نیز وارد بدن خود کنیم. از آنجایی که میوه ها محتوای آب زیادی دارند، به ما کمک می کنند تا در تمام این سه روز هیدراته و سیر بمانیم.

قوانین رژیم میوه ۳ روزه به شرح زیر است:

- هر روز حداقل ۱۲ لیوان آب تصفیه شده بنوشید.

- از نوشیدنی های دیگر مانند قهوه و چای خودداری کنید.

- میوه های تازه در هر نوعی توصیه می شوند (بهتر است از مصرف میوه های منجمد، خشک یا کنسرو شده اجتناب کرد)، به خصوص اگر ارگانیک باشند.

- برای شام یک کاسه سالاد سبزیجات میل کنید. سبزیجات غیر نشاسته ای و ارگانیک بهترین گزینه هستند.

- از ورزش کردن خودداری کنید.

- علاوه بر میوه ها باید از انواع نوشیدنی های پروتئینی نیز استفاده شود.

بسیاری از افرادی که این رژیم را امتحان می کنند، پس از تنها یک روز از گذشت آن به طرز شگفت آوری احساس افزایش انرژی می کنند، گاهی اوقات حتی بیشتر از زمانی که سعی دارند عادات غذایی همیشگی خود را حفظ کنند.

مزایای پیروی از رژیم میوه ۳ روزه برای کاهش وزن - نتایج سریع

به دنبال کاهش وزن سریع هستید؟ رژیم میوه ۳ روزه یکی از سریع ترین و ساده ترین روش های ممکن برای کاهش وزن است. گفته می شود که به احتمال زیاد بعد از سه روز می توانید نتایج منحصر به فرد آن را مشاهده کنید.

وزن آب یکی از اولین چیزهایی است که پس از تجربه رژیم و دریافت کالری بسیار کمتر از حد معمول از دست خواهیم داد. همین اتفاق در خصوص رژیم میوه نیز رخ می دهد و مقداری کاهش وزن به این رژیم نسبت داده می شود. با این حال باید توجه داشته باشیم که ممکن است کاهش میزان چربی بدن در این رژیم پایدار نباشد.

- افزایش انرژی

یکی از رایج ترین نکاتی که مردم در خصوص این رژیم گزارش می دهند، احساس افزایش سطح انرژی بیش از حد معمول طی این ۳ روز است. در واقع به کرات گزارش شده که افراد احساس می‌ کنند رژیم‌ های معمولی آنها را خسته و تنبل می‌ کنند. این در حالی است که به دنبال رعایت رژیم میوه‌ ۳ روزه، با انرژی بیشتری می توانند به کارهای روزانه خود بپردازند.

- تامین مواد مغذی و ترکیبات آنتی اکسیدانی

میوه‌ هایی که در این رژیم مصرف می کنیم نیز سرشار از انواع ویتامین ‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ ها هستند و به حفظ سلامت، تعادل و عملکرد تمام اجزای بدن در بهترین حالت کمک می‌ کنند.

- دریافت فیبر فراوان

میوه ها همچنین منبعی غنی از فیبر هستند که به هضم بهتر و کنترل سطح قند خون یاری می رسانند و سبب می شوند تا به مدت طولانی تری احساس سیری کنیم.

- بدون نیاز به شمارش کالری

این رژیم تماما در مورد خوردن هر نوع میوه ای است که دلتان می خواهد، بدون هرگونه محدودیتی. اگر به کالری شماری عادت ندارید، این رژیم می تواند روشی عالی و آسان برای کاهش وزن در اختیار شما قرار دهد.

معایب پیروی از رژیم میوه ۳ روزه برای کاهش وزن

- ناپایداری

این رژیم چیزی نیست که بتوان در درازمدت به آن پایبند بود و این موضوع بزرگترین عیب آن به شمار می رود. در واقع هیچ راهی وجود ندارد که کسی بتواند تا پایان عمر خود با میوه زندگی کند. از طرفی دیگر برخی از متخصصان توصیه می‌ کنند که باید از مصرف برخی میوه‌ ها در این رژیم پرهیز کرد، زیرا دارای محتوای فروکتوز بالایی هستند که در واقع می‌ تواند بیشتر آسیب رسان باشد تا سالم.

- پروتئین ناکافی

پروتئین ها برای یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم هستند و در عین حال به سیری طولانی تر هم کمک می کنند. در حالی که میوه ها مقداری پروتئین در ساختار خود دارند، این میزان برای حفظ بدن طی تمام ساعات روز کافی نیست. این موضوع ممکن است سبب شود که فرد حتی بیشتر از حد معمول احساس خستگی کند. به علاوه اگر پروتئین کافی از طریق رژیم غذایی دریافت نکنیم، ممکن است توده عضلانی خود را به مرور از دست بدهیم.

- عوارض جانبی ناخوشایند

این دسته از رژیم های غذایی با عوارض جانبی ناخوشایند متعددی همراه هستند. در صورت مصرف بیش از حد میوه ها، حتی آنهایی که مجاز به خوردن آنها در این رژیم غذایی خاص هستیم، با مشکلات معده و احساس نفخ رو به رو خواهیم شد.

- کمبود مواد مغذی

در حالی که میوه ها عموما برای ما مفید هستند، مصرف زیاد هر چیزی می تواند مضر باشد. زیاده روی در مصرف میوه و عدم رعایت تعادل میان سایر گروه های غذایی می تواند باعث ایجاد مشکلات متعدد مانند کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شود.

- عدم تنوع

یکی دیگر از معایب این رژیم این است که اگر بخواهیم صرفا وعده های غذایی خود را به مصرف میوه محدود کنیم، گزینه های زیادی در اختیار نداریم. مطمئنا میوه ‌های متنوعی در دسترس ما وجود دارند، اما باز هم پس از چند روز نسبت به آنها تمایل خود را از دست می دهیم.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900666

دیگر خبرها

  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • بارش باران در ۵ استان کشور طی امروز / سامانه بارشی قوت می‌گیرد
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران